الفول بالزيت و الكمون :
يضاف للفول عصير ليمون
و ملح و كمون و زيت ذرة او زيتون زي ماتحبوا
****
الفول بالدقة :
تجهز دقة من ثوم مدقوق
و ملح و كمون و كركم و ليمون و نضيفها عليه مع زيت و ممكن نضيفله طحينة.
****
: الفول بالسلطة
تقطع طماطم مكعبات صغيرة و بصل و فلفل أخضر برضه مكعبات صغيرة و نضيف لهم ملح
و كمون و خل و ليمون و نضيفهم للفول و نحط زيت و طحينة حسب الرغبة
الفول بالطماطم
:
تقطع الطاطم مكعبات
صغيرة و لما الفول يسخن نضيفها و نتركها إلى أن تذبل ثم نضيف الليمون و الملح و
الكمون و الزيت.
****
الفول بالثوم و الطماطم :
نقطع فصوص الثوم
بالسكين شرائح بالعرض و نقلبها في السمن أو الزبدة حتى يصير اللون ذهبي و بعدين
نضيف الطماطم المقطعة مكعبات و نضع ملح و فلفل اسود و بهارات و لما الطماطم تذبل
نضيف الفول و نقلبه كويس.
****
الفول بالباذنجان
لو باقي عندك شوية
مسقعة أو باذنجان مقلي أو بابا غنوج قلبيه مع الفول و ضيفي ليمون و ملح و كمون و
زيت بيبقى طعمه روعة.
****
فول بالطحينة
فول مدمس
طماطماية
معلقة كبيرة بقدونس
مغسول ومفروم
نص معلقة صغيرة ثوم
مهروس
معلقة كبيرة طحينة
معلقة خل
معلقة عصير ليمون
معلقتين كبار زيت
ملح و كمون
الطريقة
سخنى الفول واهرسية
بالشوكة وقطعى علية الطماطماية قطع صغيرة
ضعى فى طبق الطحينة
والخل والزيت والثوم و البقدونس واخلطيهم كلهم مع بعض
وبعدين ضعيهم على الفول
وتبلى بالملح والكمون
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق